Cisco захопила половину ринку мережевого обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cisco захопила половину ринку мережевого обладнання

Фондовий ринок
842
Згідно з даними аналітиків Synergy Research Group за третій квартал 2017 року, частка Cisco на світовому ринку комутаторів і маршрутизаторів склала 51%. У сегменті продуктів, призначених для операторів зв’язку, показник присутності Cisco досяг 38%, а з постачання виробів для бізнесу американський ІТ-гігант займає 63%.
Позиції Cisco як виробника мережевого устаткування слабшають. У четвертій чверті 2016 року компанія мала в активі 56% всього ринку, а також 42% і 69% операторського та комерційного сегментів відповідно. У липні-вересні 2017 року показники Cisco виявилися найкращими з першого кварталу 2016 року.
Основними конкурентами Cisco на ринку комутаторів є Huawei, HPE і Arista. З постачання роутерів для корпоративних клієнтів найбільш високу конкуренцію Cisco становлять Huawei, Technicolor і Juniper Networks, а в сегменті операторських маршрутизаторів – Nokia, Huawei і Juniper Networks.
Частки Huawei, Juniper, Nokia і HPE на ринку мережевого обладнання варіюються від 4 до 10% залежно від сегментів. Інша група виробників включає багато компаній, а найсильнішими серед них аналітики називають Arista і H3C.
У липні-вересні 2017 року загальносвітові продажі комутаторів і маршрутизаторів досягли 11 млрд доларів, а за минулий 12-місячний період – 44 млрд доларів. Останній показник в порівнянні з тим, що був в 2016 році, збільшився на 3% багато в чому завдяки зростаючому попиту на корпоративні комутатори, на частку яких припадає майже 60% розглянутого Synergy Research ринку. Другим і третім за величиною сегментами є операторські та корпоративні роутери, йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас