Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Енергетика
495
Світові ціни на нафту знижуються в середу вранці, інвестори оцінюють дані Американського інституту нафти (API) про несподіване зростання запасів “чорного золота” в США; ринок як і раніше очікує зустрічі країн, що беруть участь в угоді про скорочення видобутку нафти (ОПЕК+), яка пройде у Відні в четвер, свідчать дані торгів.
Станом на 06.44 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,63% – до 62,84 долара за барель. Ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,55%, до 57,67 долара за барель.
Дані про зростання запасів від API чинять тиск на нафтові ціни. Згідно зі звітом організації, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 24 листопада, зросли на 1,821 мільйона барелів, до 458,9 мільйона. При цьому аналітики очікували, що запаси скоротилися – на 2,3 мільйона барелів.
Запаси бензину, за даними API, зменшилися на 1,529 мільйона барелів, дистилятів – зросли на 2,696 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 3,178 мільйона барелів. Пізніше в ході торгів інвестори чекають даних від Міненерго США щодо запасів у країні за тиждень.
“Ціни (на нафту – ред.) можуть знизитися ще більше, якщо показники API підтвердяться даними уряду в середу. Але доти інвестори будуть звертати увагу на зустріч основних нафтовидобувних країн, яка пройде в четвер”, – пише газета The Wall Street Journal з посиланням на аналітиків. Раніше міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї повідомив, що країни ОПЕК+ на віденській зустрічі обговорять кілька опцій продовження угоди, в тому числі її пролонгацію до кінця 2018 року.
У Відні 30 листопада відбудеться зустріч міністрів нафти і енергетики всіх 24 держав угоди про скорочення видобутку нафти, що входять і не входять в ОПЕК. Напередодні цієї зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ і коригування її умов, до якого входять представники шести країн угоди: Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас