В обхід Росії: Україна уклала важливий договір із Грузією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В обхід Росії: Україна уклала важливий договір із Грузією

Казна та Політика
1411
Україна домовилася з Грузією про поромні постачання товарів в обхід Росії.
Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.
“Для нас дуже важливо зараз відновити в першу чергу обсяг торгівлі, який був із Грузією до моменту військової і торгової агресії Російської Федерації. Тому що історично складалося так, що товар з України в Грузію рухався залізницею через територію РФ”, – повідомила Микольська.
У зв’язку з цим, за її словами, першочерговим завданням є налагодження прямого морського сполучення між Україною і Грузією для того, щоб українські товари ішли в Грузію і далі могли рухатися в Азербайджан, Казахстан і Китай.
“Для України важливо, щоб поромне сполучення не просто працювало, а давало країні конкурентний тариф. Тому що зараз ступінь подорожчання українських товарів, і доставка їх у Казахстан становить від 30 до 60%, що нашу конкурентну ціну спотворює”, – заявила Микольська.
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі також зазначила, що переговори про поромне сполученні велися як на рівні прем’єр-міністрів, так і профільних міністерств.
“Було визначено кілька перспективних сфер. Це виробництво продуктів харчування, сфера машинобудування, де може відбуватися співпраця, і питання креативних індустрій і легких індустрій”, – резюмувала Микольська.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас