Саудівські принци-корупціонери погодилися виплатити $100 млрд компенсацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівські принци-корупціонери погодилися виплатити $100 млрд компенсацій

Кримінал
946
Велика частина високопоставлених офіційних осіб, які потрапили під розслідування про корупцію, погодилися заплатити в казну близько $100 млрд для врегулювання претензій, заявив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман в інтерв’ю американській газеті The New York Times.
“Державний обвинувач заявив, що ця процедура могла б, зрештою, скласти близько $100 млрд компенсацій”, – наводить видання слова принца.
Він уточнив, що 95% фігурантів розслідування вирішили піти на угоду зі слідством і погодилися виплатити суми в рахунок збитків від корупційних схем. Ще з 1% фігурантів зняті звинувачення, а ще 4% хочуть судитися, зазначив принц.
За словами принца, нинішня антикорупційна кампанія є “сигналом” всім, хто може вдаватися до корупційних схем.
Раніше повідомлялося, що створений нещодавно в Саудівській Аравії Комітет по боротьбі з корупцією віддав наказ про затримання в країні 11 принців і 38 колишніх і чинних високопосадовців, а також про усунення з посад впливових керівників Національної гвардії і військово-морського флоту.
Всім затриманим було пред’явлено звинувачення в корупції, приписках і відмиванні грошових коштів.
Антикорупційний комітет був створений за указом короля Саудівської Аравії Салмана Бен Абдель Азіза Аль Сауда, а головою комітету призначили наслідного принца.
Спостерігачі вважають нинішні дії комітету безпрецедентними в історії сучасної Саудівської Аравії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас