«Укренерго» проведе інвентаризацію і випустить акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» проведе інвентаризацію і випустить акції

Фондовий ринок
281
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України продовжує реформу корпоративного управління ДП «Укренерго», яке, згідно з рішенням уряду України, буде перетворено в ПрАТ «Укренерго», – йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.
Як уточнюється в релізі, наступними кроками в реалізації реформи корпоративного управління буде інвентаризація майна, оцінка вартості майнового комплексу та випуск акцій з подальшим закріпленням їх у державній власності.
«Відбувся реальний старт корпоратизації. Перетворення «Укренерго» в акціонерне товариство є прямою вимогою Закону України «Про ринок електричної енергії», а також інших міжнародних зобов’язань України, які діють з 2008 р. Законодавство визначає, що державі належать 100% акцій в статутному капіталі оператора системи передачі, що не підлягають приватизації або відчуження іншим способом», – цитує в повідомленні перший заступник міністра Міненерговугілля Галина Карп.
У міністерстві нагадують, що ЗУ «Про акціонерні товариства» розділяє акціонерні товариства на публічні (ПАТ) і приватні (ПрАТ), за формою і органами управління, здійсненням контролю і розкриттям інформації вони не мають істотних відмінностей. Головна різниця полягає в розміщенні акцій.
Саме акції приватного акціонерного товариства (ПрАТ) не можуть купуватися та/або продаватися на фондовій біржі. Тоді як акції публічного акціонерного товариства (ПАТ) можуть купуватися та продаватися на фондовій біржі, а товариство зобов’язане пройти процедуру включення акцій до біржового реєстру і залишатися в ньому.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас