Населення набрало кредитів ще на 20 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення набрало кредитів ще на 20 млрд грн

Кредит&Депозит
1047
З початку року Нацбанк спостерігає відновлення кредитування як населення, так і бізнесу.
Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова в ході засідання Вищої експертної ради при Раді Нацбанку. «Гривневі кредити населенню з початку року і станом на ранок сьогоднішнього дня зросли на 20 млрд грн», – зазначила вона.
Драйверами зростання стали споживчі кредити. «Це також впливає на рівень ставок. Історично ставки за споживчими беззаставними кредитами є максимальними», – уточнила Катерина Рожкова. Поступово відновлюється кредитування іпотеки, але для його подальшого розвитку необхідні зміни в законодавстві, зокрема, скасування мораторію. «Автокредити поки що не стали масовими, але вони є», – продовжила заступник голови НБУ.
Катерина Рожкова нагадала, що кредитувати населення у валюті заборонено, тому нинішній роздрібний валютний кредитний портфель – це залишки валютної іпотеки та валютних автокредитів. «Зараз ці портфелі продовжують реструктуризуватися та конвертуватися в гривню, щоб знизити валютні ризики, тому валютний портфель скорочується і погашається», – уточнила вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас