Для серця створили роботизований протез (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для серця створили роботизований протез (фото)

Технології&Авто
1800
Дослідники з Boston children’s Hospital розповіли про свою нову розробку – роботизовану систему, здатну підтримувати роботу “збійного” серця. Зараз вона протестована на свинячих серцях, за допомогою яких імітувалися різні дисфункції цього важливого органу.
Робот встановлюється поверх серця, а потім механізм акуратно здавлює орган в потрібному ритмі. Система не закриває серце повністю на відміну від подібних пристроїв, а лише його половину: в людському серці є два шлуночки, а у випадках «збоїв» функціонувати, як правило, припиняє лише один. Саме для підтримання його роботи і призначений новий робот.

Система потребує доопрацювання, оскільки мініатюрною її назвати не можна: за допомогою кабелів і проводів вона підключена до зовнішнього пристрою розміром приблизно з DVD-плеєр, пише The Verge. Ученим належить провести тривалі випробування на тваринах і провести клінічні дослідження, перш ніж застосовувати його на людях. За словами Миколи Васильєва з групи дослідників Boston children’s Hospital, в майбутньому пристрій стане більш компактним.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас