У Гройсмана розповіли, як зменшити вартість комуналки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гройсмана розповіли, як зменшити вартість комуналки

Енергетика
2434
Вартість комунальних послуг можна зменшити лише за рахунок зменшення енергоспоживання.
Про це заявив віце-прем’єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на міжнародному інвестиційному бізнес-форумі щодо енергоефективності.
«Для того, щоб вартість комунальних послуг була меншою, необхідно скоротити споживання енергетичних ресурсів», – підкреслив віце-прем’єр.
Він переконаний, що завдяки досягненням України на ниві створення ефективного законодавства у сфері енергетики та житлово-комунального господарства, технічна підтримка з боку міжнародних партнерів посилиться.
«Цей рік був проривним з точки зору прийняття законодавства. Мова йде не лише про Енергетичну стратегію, але й закон про ЖКП, що передбачає появу в Україні відповідального власника, відповідального споживача, який вимагає якісні послуги по справедливій ціні. Важливими є також закони про облік енергії, закон «Про енергоефективність будівель», – зауважив Зубко.
Як наголосив віце-прем’єр, технології, які прийдуть в Україну, допоможуть скоротити енергоспоживання навіть не на 50%, а на 60%.
Зубко додав, що тільки після того, як Україна щороку скорочуватиме обсяги споживання газу та видатки на субсидії, можна буде говорити про енергетичну незалежність нашої країни.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас