Bloomberg: щогодини Tesla «марнотратить» приблизно $0,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: щогодини Tesla «марнотратить» приблизно $0,5 млн

Фондовий ринок
1237
Минулого тижня Ілон Маск представив нову версію спорткара Tesla Roadster 2, у якій розгін до сотні займає всього 1,9 с, а максимальна швидкість перевищує 400 км/год, Причому планується ще більш динамічна версія Tesla Roadster 2 з використанням певних ракетних технологій SpaceX. І все це вражає, але є й інші не менш важливі цифри.
Видання Bloomberg підрахувало, що в останні 12 місяців знаменитий виробник електромобілів «марнотратить» гроші з такою ж неймовірною швидкістю – $480 тис. на годину або 8 тис. в хвилину.
За оцінкою Bloomberg, такими темпами Tesla повністю вичерпає свій банківський рахунок до 6 серпня 2018 року – приблизно до другої години ночі за нью-йоркським часом, уточнили у виданні.
Справедливості заради відзначимо, більшість спостерігачів вважає, що така запаморочлива швидкість витрати коштів протримається ще недовго, та й сама Tesla заявляє про нарощення темпів виробництва автомобіля Model 3, що в підсумку повинно забезпечити позитивний грошовий потік на операційному рівні.
Втім, зараз Tesla дуже потрібні нові надходження реальних коштів, і Маск планує залучити їх як аванс за автомобілі, які клієнти отримають у кращому випадку лише в 2019 році.
Аналітик Bloomberg Intelligence Кевін Тінен вважає, що для продовження нормальної роботи Tesla потрібно залучити близько $2 млрд до середини 2018 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас