Єврокомісія оштрафувала на 34 млн євро компанії з виробництва автодеталей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія оштрафувала на 34 млн євро компанії з виробництва автодеталей

Світ
301
Європейська комісія оштрафувала п’ять компаній із виробництва автомобільних деталей на загальну суму 34 мільйони євро за порушення антимонопольного законодавства ЄС.
Про цей повідомляє сайт Єврокомісії.
Компанії брали участь в одній чи кількох із чотирьох картельних змов для постачання автомобільних ременів безпеки, подушок безпеки та рульових колес для японських виробників автомобілів в Єдиній економічній зоні (ЄЕЗ).
Всі п’ять постачальників підтвердили свою причетність до картелів і погодились вирішити справу. Одна з компаній не була оштрафована, оскільки вказала на існування картелів.
П’ять постачальників вирішили встановлювати скоординовані ціни та обмінялися конфіденційною інформацією щодо постачання ременів безпеки, подушок безпеки та рульових колес для японських автовиробників Toyota, Suzuki та Honda.
Координація для формування та проведення картелю відбувалася за межами ЄЕЗ, зокрема в Японії, головним чином через зустрічі в приміщеннях постачальників, а також у ресторанах та готелях, а також через обмін електронними поштами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас