Японське село проведе ICO для пожвавлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японське село проведе ICO для пожвавлення економіки

Фінтех і Картки
434
Адміністрація села Нішиавакура (Японія) вирішила зібрати гроші на оновлення локальної інфраструктури і загальне пожвавлення економіки через первинне розміщення монет — ICO. Влада вже уклала угоди з розробниками. Японське законодавство формально не регулює таку форму збирання коштів, але й не обмежує.
У невеликому селі Нішиавакура в префектурі Окаяма проживає всього 1500 осіб, а 95% території покрито мальовничими лісами. У 2009 році в селі стартував проект «100-літній ліс», який повинен був оживити економіку в сільській місцевості і, водночас, підвищити екологічні стандарти.
Як повідомляється в офіційній заяві місцевої адміністрації, первинне розміщення монет (ICO) допоможе виконати поставлені завдання: «Ми активно розробляли заходи щодо ревіталізації регіону. І щоб продовжити інвестувати в окремі галузі і досягти стійкого розвитку, ми вирішили розглянути можливість проведення ICO як фінансового ресурсу для села».
Влада Нішиавакури сподівається, що муніципальне ICO забезпечить «безпрецедентний приплив фінансування».
Адміністрація вже розробляє проект спільно з трьома приватними компаніями. Однією з них став розробник блокчейн-систем Chaintope, який спеціалізується на створенні платформ для локальних криптовалют. Раніше компанія також організовувала ICO.
Chaintope пропонує компаніям блокчейн-платформу на основі хмарного сховища Amazon Web Services, а також платформу Bitcoin Blockchain для додавання міток часу. Як зазначає Bitcoin.News, сервіси компанії працюють в закритій мережі, незалежній від інтернету.
Інший партнер села, компанія Murashiki створить платформу для електронної комерції. Також співпрацювати з Нішиавакурою буде проект A-zero, який допомагає оживити економіку регіонів, налагоджує маркетинг і підключає до процесу ревіталізації місцеві стартапи.
Формально ICO в Японії не регулюються законами, але й заборону, як у Китаї і Південній Кореї, в країні не введено. Агентство фінансових послуг Японії (FSA) рекомендує відносити первинне розміщення токенів до однієї з двох категорій залежно від їх характеру. Перший тип потрапляє під закон про платіжні послуги, а другий — під закон про фінансові інструменти та біржі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас