Український експорт складається з сировини на 70% - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український експорт складається з сировини на 70% - Мінекономіки

Казна та Політика
626
Український експорт має переважно сировинний характер. Частка високотехнологічного експорту становить лише 5,5% від загального обсягу українського експорту.
Про це йдеться в аналітичному звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо тенденцій розвитку зовнішньої торгівлі України.
“Український експорт має переважно сировинний характер (за результатами 2016 року, частка продукції АПК, металургійної та хімічної промисловості та мінеральної сировини становить 70% експорту) та складається з проміжних товарів з відносно низькою технологічною складовою – частка високотехнологічного експорту у 2016 році становила лише 5,5% від загального обсягу українського експорту”, – йдеться у звіті.
Як зазначають в Мінекономрозвитку, наразі існує потреба в оновленні технологічних процесів на українських підприємствах з метою поступового перетворення економіки України в більш інноваційну та наукомістку і, як наслідок, більш конкурентоспроможну на світових ринках.
“Уряд зосереджений на створенні механізму експорту готової продукції замість сировини, який реалізується у рамках принципів конкуренції, прозорості та формування доданої вартості”, – йдеться у звіті.
При цьому серед пріоритетних секторів економіки, які спроможні розвивати високотехнологічний експорт, в міністерстві, зокрема, називають:
- сектор виробництва запчастин та комплектуючих виробів для аерокосмічної та авіаційної промисловості (українська аерокосмічна галузь є консолідованим сектором, який виробляє авіаційну та космічну техніку, а також частини та комплектуючі до них);
- сектор машинобудування (у секторі домінує легке машинобудування: турбогвинтові двигуни, газотурбінні двигуни, насоси, ізольовані проводи та кабелі для транспортних засобів. Важке машинобудування включає: транспортні засоби, залізничні і трамвайні локомотиви, частини та комплектуючі до них);
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас