Nasdaq задіє блокчейн для зберігання даних про активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq задіє блокчейн для зберігання даних про активи

Фінтех і Картки
217
Біржовий оператор Nasdaq подав патентну заявку до Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO), в якій описав застосування технології розподіленого реєстру для відстеження прав власності на активи. Про це сказано на офіційному сайті відомства.
“Інформація про права власності на актив буде зберігатися на блокчейні, а всі інші дані будуть оброблятися на основі цієї інформації”, — сказано в документі.
Автори вважають хешування блоків ефективним способом захисту даних про володіння активами від зловмисників. Крім того, вони високо оцінили конфіденційність інформації на публічних блокчейнах.
“Технологія розподіленого реєстру має величезний потенціал, але потребує подальших вдосконалень”, — впевнені автори заявки.
Раніше USPTO затвердив патент Nasdaq на систему зіставлення даних — торгових і клірингових позицій. Більш того, Nasdaq та інвестиційний маркетплейс Reality Shares запустять індекс розвитку блокчейн-компаній для відстеження нового сектору.
Однак голова відділу розробок Nasdaq Clearing Густаф фон Бойсман зазначив, що компанія не має наміру негайно впроваджувати технологію розподіленого реєстру в свої вже існуючі системи.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас