Microsoft: ШІ несе найбільші ризики нафтогазовому сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft: ШІ несе найбільші ризики нафтогазовому сектору

Технології&Авто
755
Виробник ПЗ вважає, що найбільшу загрозу для нафтогазової галузі становить штучний інтелект. На думку представника компанії, технологічні прориви за останні три роки мали стати «сигналом пробудження» для сектора, але не стали, пише CNBC.
Виступаючи на Міжнародній конференції в Абу-Дабі (ADIPEC) в середу, Омар Салех, директор нафтогазового департаменту Microsoft на Близькому Сході і в Африці, заявив, що ШІ становитиме найбільшу загрозу для нафтогазової галузі протягом найближчих 5-10 років.
Омар Салех не уточнив, про яку саме загрозу з боку ШІ він веде мову, але можна припустити, що загрозу становить підвищення залежності рентабельності видобутку від аналізу великих даних. При цьому центр прибутку переміщається до ІТ-компаній, які розробляють відповідний софт. Подібний тренд спостерігається і в інших галузях – наприклад, машинобудуванні та сільському господарстві.
«Сланцева революція» в США призвела до трирічного спаду цін на нафту. У підсумку ціна сирої нафти впала з більш ніж $100 за барель в 2014 році до близько $60 сьогодні. Це важко позначилося на бюджетах залежних від нафти і газу країн, включаючи Росію, і призвело до скорочення видобутку в цьому році. Крім того, все частіше говорять про те, що нафта перестала бути головним драйвером світової економіки, поступившись місцем новим технологіям і цифровим даним. «Дані – це нова нафта», – сказав нещодавно глава Intel Брайан Кржаніч.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас