Ціни на бензин у Росії злетіли до історичного рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин у Росії злетіли до історичного рекорду

Світ
4575
Оптові ціни на бензин в Росії в середині листопада досягли рекордного рівня в 2017 році. Так, вартість бензину А-92 з 7 по 13 листопада зросла на 2,3 відсотка, до 42 850 рублів за тонну, А-95 – на 1,7 відсотка, до 44 990 рублів за тонну, згідно з даними Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі.
Реального ефекту від збільшення вартості оптового бензину росіяни поки не відчули, тому що АЗС поки використовують запаси, куплені за нормальними цінами. Однак очікувати зростання роздрібних цін все ж варто, бо за завищеними цінами бензин на біржі торгується вже більше тижня і відіграти свої витрати захочуть всі – від трейдерів до АЗС.
Подібні показники характерні для сезонного російського ринку, на якому вже в жовтні відбувається зниження оптових цін.
Причиною зростання цін стала зупинка однієї з ключових установок “Газпром нафти” на Московському нафтопереробному заводі, яка сталася минулого тижня. Одночасно з цим компанія скоротила відвантаження палива на ринок і почала закупівлю партій бензину на біржі, що співпало із зростанням цін на нафту. В “Газпром нафті” пообіцяли відновити роботу установки в середині листопада. Зупинку частини виробництва в компанії пояснили бажанням оптимізувати технологічний режим роботи.
При цьому Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії покладає відповідальність за подорожчання бензину на трейдерів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас