Аудиторів переведуть на міжнародні стандарти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудиторів переведуть на міжнародні стандарти

Казна та Політика
467
Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект “Про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності”.
За проект закону №6016-д проголосували 228 народних депутатів. Спікер парламенту Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування даний законопроект, оскільки в залі не було достатньо депутатів.
Законопроект розроблений з метою приведення норм національного законодавства у сфері аудиторської діяльності у відповідність до законодавства Європейського союзу, зокрема до положень Директиви 2006/43/ЄС та Регламенту 537/2014.
Документом передбачається визначити правові основи аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні.
Метою законопроекту є підвищення рівня довіри інвесторів до фінансової звітності вітчизняних підприємств; дерегуляція аудиторської діяльності; можливість виходу аудиторських компаній України на європейські ринки за рахунок визнання еквівалентності систем; розширення ринку аудиторської діяльності; підвищення довіри населення до українських банків, страхових компаній, інших публічних і державних підприємств; створення позитивного інвестиційного клімату України.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас