В РФ хочуть, щоб хтось викупив борг Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РФ хочуть, щоб хтось викупив борг Януковича

Казна та Політика
1063
Компроміс з боргу України на суму в $3 млрд можливий у випадку, якщо інша країна викупить його у Москви своїми грошима або цінними паперами. Про це заявив сьогодні, 16 листопада, заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак.
“Чисто теоретично це можуть бути і гроші, і цінні папери якогось іншого суверена, який готовий взяти на себе вимоги в силу своїх особливих відносин з Україною, міг би швидше просунутися в пошуках якогось компромісного рішення. Все-таки навантаження, пов’язане з поверненням трьох з гаком мільярдів доларів, – істотне навантаження на будь-який бюджет. Ми це добре розуміємо”, – додав він.
При цьому Сторчак нагадав, що Москва неодноразово заявляла про готовність до обговорення можливостей врегулювання боргу за межами суду, і в даний час такі переговори ведуться через посередників. Однак говорити про хід цих переговорів заступник міністра не став.

Довідка Finance.ua

  • 17 лютого Росія подала позов до України в Високий суд Лондона з вимогою погасити борг в три мільярди доларів і виплатити відсотки, що “набігли” на 75 мільйонів доларів.
  • Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Київ не бачить причин для повернення Росії боргу в 3 млрд доларів.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас