Рівень соціальної нерівності в ЄС знижується - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень соціальної нерівності в ЄС знижується - експерти

Світ
592
Після десяти років кризи у багатьох країнах Європейського союзу відзначають поліпшення соціальної справедливості, свідчать результати дослідження німецького Фонду Бертельсмана.
Під соціальною справедливістю мають на увазі рівні шанси громадян на освіту, медичне обслуговування, отримання роботи, а також “можливість кожного застосувати свої здібності незалежно від свого соціального статусу”, – наголошується в повідомленні Bertelsmann Stiftung.
Найменше соціальна нерівність виражена в північних країнах Євросоюзу. Рейтинги Данії, Швеції і Фінляндії за десятибальною шкалою - вище семи. На останньому місці знаходиться Греція, незважаючи на деякі поліпшення, з показником нижче чотирьох пунктів. Німеччина набрала 6,7 пункту, зазначає Augsburger Allgemeine.
В цілому ситуація з соціальною справедливістю в ЄС поліпшується завдяки економічному зростанню.
За даними фонду, дві третини працездатних громадян ЄС тепер мають роботу. Рівень безробіття майже у всіх країнах в 2016 році знизився. В середньому по ЄС він становив 8,7% порівняно з 9,4% роком раніше.
Тим не менш, зберігається значна різниця в рівні зайнятості в різних країнах. Так, у Німеччині безробіття в минулому році становило 4,2%, а в Греції – 23,7%, в Іспанії – 19,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас