Три галузі, в яких ШІ допомагає уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три галузі, в яких ШІ допомагає уряду

Технології&Авто
573
Все частіше держави експериментують з новими технологіями: впроваджують електронні паспорти, переводять документообіг на блокчейн і використовують біометричну ідентифікацію. Дехто також починає випробовувати можливості машинного навчання та алгоритмів. Спеціально для ресурсу Govinsider керівник програми «ШІ і майбутнє уряду» некомерційної організації Centre for Public Impact (CPI) Джоел Тіто назвав три найбільш перспективні сценарії застосування штучного інтелекту в сфері держуправління.
Охорона здоров’я та боротьба з хворобами
За оцінками американського агентства оборонних інновацій DARPA, виявлення і розпізнавання хвороб хоча б на кілька днів раніше здатне скоротити кількість смертей у 6 разів. Алгоритми на основі машинного навчання швидше за людину аналізують великі дані і виявляють закономірності, тому їм простіше виявити епідемію, що зароджується. Подібна система вже використовується в деяких лікарнях Великобританії. За оцінками Національної служби охорони здоров’я, раніше впровадження попереджувальних алгоритмів могло б щорічно економити організації до £38,5 млн.
Визначення політичного курсу
ШІ здатний приймати політичні рішення з урахуванням побажань громадян. Поки що щоб зрозуміти, що потрібно мешканцям, уряду доводиться відправляти «на розвідку» чиновників і протягом довгого часу збирати й агрегувати дані. Алгоритми спрощують збір інформації і автоматизують частину процесів, заощаджуючи тим самим час і ресурси.
Державна безпека і суди
В американських містах, наприклад, в Лос-Анджелесі, Чикаго і Нью-Йорку, вже використовуються системи прогнозування злочинів. Алгоритми допомагають поліцейським передбачити новий осередок злочинності і по можливості запобігти кримінал. У 2011 році в результаті тестування такого сервісу кількість грабежів впала на 27% порівняно з іншими районами, а в наступному році на 11% скоротилися випадки розкрадання майна.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас