У бюджеті знову може не вистачити грошей на відшкодування ПДВ - Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У бюджеті знову може не вистачити грошей на відшкодування ПДВ - Южаніна

Казна та Політика
502
За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, наймасштабніші корупційні схеми відшкодування ПДВ були ліквідовані.
Наприклад, є пряма норма закону, що податковий кредит, який був зареєстрований в системі, дає право на автоматичне відшкодування податку.
Однак у ДФС просять профільний комітет ВР роз’яснити, як їм бути в ситуації, коли суди приймають рішення про невизнання зареєстрованого податкового кредиту. Мовляв, підприємство уклало фіктивну угоду, а тому і податковий кредит не можна вважати таким, що відповідає господарській операції.
«Фактично податківці просять дати їм можливість виходити на перевірки щодо так званого безапеляційного кредиту. Це абсолютно неправильний підхід. Якщо хочуть перевіряти, нехай міняють норму закону», – розповіла Ніна Южаніна.
Фіскали хочуть цього не просто так. Адже через жорна системи блокування податкових накладних успішно проходить фіктивний кредит. Тільки по Києву, за словами голови комітету ВР, було відшкодовано за час роботи системи блокування ПН фіктивного кредиту на 2 млрд грн. Тобто система працює недосконало, а бюджетний ресурс з’їдається.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас