Держрезерв вирішив створити нову компанію для управління стратегічними запасами нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв вирішив створити нову компанію для управління стратегічними запасами нафти

Енергетика
209
Державне агентство резерву України (Держрезерв) в наступному році планує об’єднати 5 комбінатів зі зберігання нафтопродуктів в одну нову компанію – Нафторезерв.
Про це повідомив глава агентства Вадим Мосійчук, передає enkorr.
“5 комбінатів в наступному році Держрезерв планує об’єднати в одну компанію – Нафторезерв з подальшою корпоратизацією”, – повідомив глава Держрезерву, уточнивши, що для розвитку цієї нової структури може бути залучений сторонній інвестор.
В рамках створення стратегічного запасу нафти і нафтопродуктів передбачається, що такі запаси будуть зберігатися як на потужностях Нафторезерва, так і на потужностях Укртранснафти, інших учасників ринку.
Держрезерв сьогодні також розглядає два варіанти створення некомерційної структури з накопичення палива в рамках створення запасу нафти і нафтопродуктів (відповідна концепція повинна бути затверджена на початку грудня).
Перший варіант – вона на 100% буде належати державі, другий – вона знаходиться в частковій власності держави і учасників ринку. Якщо буде схвалений другий варіант, то 70% структури буде належати державі, 30% – розподілено між операторами ринку.
За словами Мосійчука, до 2022 року, коли Україна повинна буде сформувати резерв в 2 млн тонн, Держрезерв буде працювати “тільки на вхід (в режимі накопичення палива)”. Можливість відпустки ресурсу “настане тільки після цієї дати”, підкреслив глава агентства.
Відзначимо, нещодавно глава Секретаріату Європейського Енергетичного співтовариства висловив стурбованість відсутністю прогресу України в питанні створення страхового запасу нафти.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас