Чиказька біржа запустить торги ф'ючерсами на українську кукурудзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиказька біржа запустить торги ф'ючерсами на українську кукурудзу

Фондовий ринок
400
CME Group (група Чиказької товарної біржі) з 18 грудня запускає торги розрахунковими ф’ючерсами на причорноморську пшеницю і кукурудзу.
Як повідомляє прес-служба групи, контракти розраховуються на основі цінових індексів Platts, базові активи – українська кукурудза і російська пшениця із вмістом протеїну 12,5% (на умовах поставки FOB, глибоководні порти). Розрахунки будуть вестися в доларах США, розмір лота – 50 тонн.
Керуючий директор напрямку сільськогосподарських продуктів CME Group Тім Андріс заявив, що Чорноморський регіон – основний гравець в глобальній торгівлі пшеницею і кукурудзою, експорт пшениці з цього регіону очікується на рівні понад 50 млн тонн в цьому році, кукурудзи – 25 млн тонн.
“Запуск двох нових контрактів відображає попит на зрозумілі інструменти, які дозволять клієнтам управляти ціновими ризиками на ринках причорноморської пшениці і кукурудзи”, – додав він.
Чиказька біржа намагалася запустити торги поставними ф’ючерсами на причорноморську пшеницю влітку 2012 року, але інструмент не став популярним.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас