Мінфін домовився про співпрацю з IFC в приватизації "Укргазбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін домовився про співпрацю з IFC в приватизації "Укргазбанку"

Фондовий ринок
497
Міністерство фінансів України домовилося про співпрацю з міжнародною фінансовою корпорацією IFC в рамках приватизації акціонерного банку (АБ) “Укргазбанк”.
Згідно з підписаним меморандумом, стороною в якому також виступив і сам “Укргазбанк”, Мінфін підтверджує свої наміри повністю вийти з капіталу банку, а IFC має намір надати консультаційні послуги для підвищення його інвестиційної привабливості. Крім того, IFC може розглянути питання інвестицій у капітал банку для підтримки його продажу.
Корпорація, зокрема, може розглянути питання інвестицій у формі боргового фінансування та/або передприватизаційного квазі-капіталу, або інвестицій в капітал (як міноритарний акціонер) через збільшення статутного капіталу, придбання акцій або комбінацію цих дій.
Тим часом, зазначено в меморандумі, така інвестиція буде залежати від низки факторів, у тому числі від підсумків детальної перевірки банку (due diligence), від наявності прийнятного для корпорації загального фінансового стану банку, від наявності відповідної згоди керівництва та ради IFC, а також інших факторів.
Крім того, для того, щоб IFC розглянула можливість інвестування в “Укргазбанк”, Мінфін повинен посприяти внесенню змін у законодавство, які передбачають визначення механізму зворотного викупу акцій банку у IFC у разі зміни планів уряду, або у разі виникнення інших внутрішніх або зовнішніх обставин, які унеможливлять приватизацію фінустанови.
Крім цього, від “Укргазбанку” очікується закриття кредитного ліміту ДП НАЕК “Енергоатом” і скорочення обсягів кредитного ризику від операцій з державними підприємствами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас