Андорра доповість про банківські рахунки українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Андорра доповість про банківські рахунки українців

Світ
679
Міністерство фінансів Андорри вирішило з 2018 року надавати владі зацікавлених країн списки громадян, які мають на рахунках у місцевих банках понад $1 млн, а до 2019 року — банківську таємницю скасують і для більш дрібних власників рахунків.
Причина нововведень — перехід цієї країни на світові стандарти роботи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), що передбачають звіт, розкриття, обмін інформацією перед компетентними органами в рамках боротьби з приховуванням коштів і ухиленням від сплати податків.
До цих же стандартів з 2020 року приєднується і Україна.
«До 2020 року ми не будемо отримувати інформацію про українських бенефіціарів. Але після отримаємо потрібні дані і самі почнемо звітувати перед усіма за 2019 рік. Для української сторони буде показана інформація по Андоррі. А для їхніх представників — відомості про їхніх бенефіціарів по Україні для правильного оподаткування», — зазначив юрист міжнародної юридичної групи Leman Владислав Чуприна.
Аналогічний двосторонній обмін буде здійснюватися і з іншими країнами.
Те, що українці користуються даною податковою гаванню — це точно, хоча невідомо, в яких масштабах. Умови Андорри для бажаючих приховати свої доходи доволі сприятливі: податок на прибуток підприємств — 10%, інформація про бенефіціарів не розкривалася, зручна банківська система, при роботі з якою не виникали питання у контролерів.
«Якщо відкривати підприємство-офшор у класичній офшорній юрисдикції, то згодом можуть виникнути питання при взаємодії з іншими банками країн. Якщо, наприклад, мова йде про Панаму, то будуть проблеми з фінустановами ЄС. Там відмовлять в обслуговуванні людям та компаніям. Робота з банками Андорри в цьому плані зручна. Андорра — респектабельна юрисдикція, і відкриваючи рахунки в її банках, у інших країн не буде питань і до рахунків в їх банках», — підкреслив Владислав Чуприна.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас