Венесуела розпочала переговори про реструктуризацію боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела розпочала переговори про реструктуризацію боргу

Світ
227
Влада Венесуели повідомила, що успішно почала переговори з іноземними інвесторами про реструктуризацію зовнішнього боргу країни.
“Уряд боліваріанської республіки Венесуела хоче поінформувати світ, що сьогодні (в понеділок) у палаці Мірафлорес повним успіхом розпочався процес (переговорів) про рефінансування зовнішнього боргу Венесуели”, – йдеться в офіційному повідомленні влади.
На думку офіційного Каракаса, ця зустріч, в якій взяли участь держателі боргу з Венесуели, США, Панами, Великобританії, Португалії, Колумбії, Чилі, Аргентини, Японії і Німеччині, була досить позитивною і сприятливою, передає “Прайм”.
“Нехай початок рефінансування нашого боргу послужить підтвердженням повної готовності виконувати усі зобов’язання та долати за допомогою серйозних, зрозумілих та прозорих механізмів спільно з власниками боргу складнощі, які штучно породили люди з адміністрації (президента США Дональда) Трампа і з-поміж їхніх венесуельських політичних союзників, які намагаються атакувати нашу економіку і позбавити спокою наше населення”, – йдеться в заяві.
Тим часом, мексиканський портал Financiero з посиланням на інвесторів зазначає, що перша зустріч між представниками уряду Венесуели та інвесторами про реструктуризацію боргу закінчилася безрезультатно. В ній брали участь близько сотні інвесторів або їх представників, але жодної ясності, як будуть йти переговори в подальшому, поки що немає.
Сама зустріч нібито тривала всього 15 хвилин. “Нічого не вийшло, це був втрачений шанс”, – заявив учасник переговорів.
Деякі з інвесторів взагалі воліли залишатися в сусідньому залі, бо у зустрічі брали участь віце-президент Тарек Ель-Аїссамі і міністр фінансів Симон Серпа, які потрапили під санкції США. Введені Вашингтоном санкції забороняють громадянам США вести переговори з чиновниками, які потрапили в “чорний” список.
Ще два інвестори передали Рейтер слова, нібито сказані Ель-Аїссамі, про намір німецького Deutsche Bank призупинити в листопаді низку фінансових послуг, що надаються уряду Венесуели.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас