Греція направить 1,4 млрд євро на виплату "соціальних дивідендів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція направить 1,4 млрд євро на виплату "соціальних дивідендів"

Світ
290
Греція в наступному місяці виплатить так звані “соціальні дивіденди” на загальну суму 1,4 млрд євро понад 3 млн громадянам країни, які найбільш серйозно постраждали від нещодавньої рецесії.
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас оголосив про це, виступивши в понеділок на місцевому телебаченні, пише газета Financial Times.
За словами А. Ціпраса, виплати були схвалені кредиторами країни. Минулого року грецький уряд направив на аналогічні виплати населенню 617 млн євро без узгодження цього кроку з кредиторами.
А. Ціпрас заявив, що динаміка бюджетних показників цього року “перевершила найоптимістичніші прогнози” уряду. Первинний профіцит бюджету (без урахування витрат на обслуговування держборгу) з початку року значно перевищив цільовий показник в 1,75% ВВП, повідомив прем’єр.
За підсумками всього року первинний профіцит бюджету може досягти безпрецедентних 3% ВВП завдяки більш високим, ніж очікувалося, доходам у сфері соціального страхування, а також податковим доходам, прогнозують в Афінах.
Грецька влада має намір направити 720 млн євро на одноразові виплати громадянам з низьким доходом. Ще 315 млн євро підуть на повернення коштів громадянам у зв’язку з розпочатим раніше скороченням програм медичного обслуговування.
Державна енергокомпанія Греції – PPC – отримає 315 млн євро для покриття субсидій на електроенергію для найбідніших громадян.
Міністр фінансів Греції Евклідіс Цакалотос повідомив у понеділок, що уряд направить ще 800 млн євро з бюджетного профіциту на створення фінансового буфера.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас