Американці вирішили інвестувати $150 млн у виробництво українських Ан-74 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці вирішили інвестувати $150 млн у виробництво українських Ан-74

Технології&Авто
1388
Американська компанія Oriole Capital Group інвестує $150 млн в серійне виготовлення в Україні літаків Ан-74 на потужностях державного підприємства Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (входить в концерн Укроборонпром).
Як повідомила прес-служба державного Укроборонпрому, такі домовленості були досягнуті під час міжнародної виставки Dubai Airshow 2017.
В першу чергу мова йде про серійне виробництво українських Ан-74 у різних модифікаціях. Домовленість передбачає планування та реалізацію проекту протягом значного терміну.
У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції у виробництво, модернізацію та збут цих літаків.
“Ключовим елементом цього стратегічного партнерства є модернізація існуючого виробництва, повне залучення всіх 3000 фахівців харківського підприємства, а також програма з модернізації літаків і авіоніки, яка допоможе підвищити унікальні експлуатаційні можливості літака Ан-74.
Окрім того, “Харківське державне авіаційне виробниче підприємство” буде отримувати замовлення на виготовлення запасних частин для літальних апаратів, проведення технічного обслуговування та навчання пілотів”, – зазначили в Укроборонпромі.
Ця домовленість з залучення інвестицій з США є надважливою подією для України. Вперше на авіабудівне підприємство нашої країни заходить потужний інвестор міжнародного рівня, який планує вкладати кошти протягом багатьох років.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас