Світовий нафтотрейдер почав зберігати газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий нафтотрейдер почав зберігати газ в Україні

Енергетика
1482
Найбільший в світі нафтотрейдер Vitol у жовтні поставив через Словаччину тестовий обсяг природного газу і оформив його в режимі “митного складу” для тривалого зберігання в ПСГ компанії “Укртрансгаз”.
Про це повідомляє enkorr.
Дебютну поставку газу в Україну в обсязі близько 2 тис кубометрів оформила нідерландська структура Vitol Gas and Power B.V.
До цього Vitol ніколи не поставляв природний газ в Україну.
Нагадаємо, тривале зберігання газу в українських ПСГ (до 3 років) без сплати митних зборів дозволено з 2 червня цього року.
До цього митне оформлення газу, поставленого в Україну для зберігання в ПСГ, можна було проводити тільки в режимі “транзит” і тривалістю не більше 31 доби. Такі умови не були економічно вигідними для іноземних трейдерів.
Зберігання в режимі “митного складу” дозволяє компаніям поставляти газ з Європи в сезон низьких цін і закачувати в українські ПСГ, а в період сезонного зростання цін оформляти його для продажу.
Вивіз газу назад в Європу ускладнюється вартістю плати за вихід з ГТС, введеної з 2016 року. Наприклад, по основному напрямку – Ужгород – плата за вихід з ГТС становить 32,8 долара/тис куб м.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас