Хомутиннік став власником агрохолдингу «Кернел» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутиннік став власником агрохолдингу «Кернел»

Фондовий ринок
2214
Народний депутат, колишній голова податкового Комітету Верховної Ради Віталій Хомутиннік отримав контроль над сімома агропідприємствами, які раніше належали компанії «Кернел». Такий висновок можна зробити з аналізу його декларації і повідомлення на сайті Антимонопольного комітету України.
Як сказано в повідомленні АМКУ, політик придбав ПП «Червонослобідське-2», ПП «Засулля-5», ПСП «Агросвіт», ПП «Коропські аграрні інвестиції», ПП «Червонянські аграрні інвестиції», ПП «Сосницькі аграрні інвестиції», СТОВ «Нива» в Сумській і Чернігівській областях через свою кіпрську компанію Cacique Limited.
Ця угода забезпечить Cacique Limited перевищення 50% голосів у вищому органі управління і дозволить Хомутинніку стати фактичними власником компанії «Кернел», пишуть Комментарии.
Нагадаємо, скуповувати активи «Кернел» Хомутиннік почав ще в 2015 році. Тоді, через підконтрольну «Cascade Investment Fund» він придбав відразу 5% акцій найбільшого агрохолдингу країни.
Відомо, що «Кернел» – провідний у світі і найбільший в Україні виробник і експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію «Кернел» експортує більш ніж в 60 країн світу. З листопада 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас