За останні десять років легальне виробництво горілки впало 3,5 рази - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За останні десять років легальне виробництво горілки впало 3,5 рази - експерт

Аграрний ринок
431
Внаслідок непродуманої податкової політики, офіційне виробництво горілки в Україні за останні 10 років впало в 3,5 рази. Про це у своєму блозі повідомив економіст Мар’ян Заблоцький.
“Через непродумане підвищення ставок офіційне виробництво горілки в Україні за останні 10 років впало в 3,5 рази, пива – у 2 рази. Сигарет продовжують споживати більше, незважаючи на різкий ріст акцизів, оскільки Мінфін ніяк не закриє діри щодо продажу сигарет без сплати податків. Індексація ставок по радіочастотах також викликає питання в контексті купівлі компаніями ліцензій на 4G. І подібне відбувається по багатьох видах податків”, – написав М.Заблоцький.
Нагадаємо, за прогнозами експертів, з нового року горілка коштуватиме мінімум 91 грн. Це пов’язано з намірами влади знову підняти акцизи на алкоголь. Відповідний законопроект КМУ вже зареєстрований в Раді.
Разом з тим, в парламенті також зареєстрований законопроект авторства нардепів, який навпаки пропонує знизити акцизні ставки для алкогольних напоїв до рівня економічно обґрунтованих.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас