У світі рекордно впав попит інвесторів на золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі рекордно впав попит інвесторів на золото

Банківські метали
3421
Світовий попит на золото знизився до мінімумів з кінця 2009 р. згідно з даними Всесвітньої ради по золоту. Так, в III кварталі 2017 р. попит на дорогоцінний метал становив 915 метричних тонн, що на 9% нижче, ніж роком раніше.
При цьому у вересні-2017 був побитий ціновий рекорд за рік.
У III кварталі загальний інвестиційний попит на золото знизився на 28% до 241 метричної тонни порівняно з показниками роком раніше. Біржові інвестиційні фонди зафіксували різке падіння припливу золота: на 87% менше, ніж у минулому році. Інвестори неохоче ставлять проти фондового ринку, заявила у своєму останньому звіті Всесвітньої рада по золоту.
“У цьому році фондові ринки встановлюють один рекордний максимум за іншим. Тому інвестори, схоже, вирішили, що у них немає великої потреби в золоті, яке часто купується як засіб хеджування під час спадів”, – вважають аналітики.
Навіть ескалація вербальної війни між США та Північною Кореєю не переконала накопичувати золото в останніх кварталах. Попит США на золоті зливки та монети в цьому році є найнижчим з 2006 р.
Однак попит на золото зростає в Азії. Все більше китайських інвесторів звертаються до золота на тлі побоювань з приводу можливого знецінення юаня і державних обмежень на інвестиції в нерухомість.
Центробанки також активізували свої покупки: попит в III кварталі зріс на 111 метричних тонн, що на 25% вище показників роком раніше; майже всі покупки були зроблені з Росії та Туреччині. Крім того, вперше з 2010 р. спостерігається зростання попиту на золото, що використовується в технологіях, таких як чіпи пам’яті і 3D-датчики.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас