Через Brexit збільшаться внески членів ЄС у спільну казну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Brexit збільшаться внески членів ЄС у спільну казну

Світ
253
Вихід Великобританії з Євросоюзу призведе до збільшення внесків 27 країн – членів союзу в казну ЄС на 10,2 млрд. євро – тобто на 16%. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані звіту Європарламенту.
За прогнозами, вихід Лондона з ЄС утворює в бюджеті Євросоюзу діру в 10,2 млрд. євро. Щоб компенсувати фінансові втрати, одна тільки ФРН при збереженні нинішнього обсягу бюджету ЄС повинна буде збільшити свої відрахування Брюсселю приблизно на 3,8 млрд. євро. Тим часом в 2016 році її внесок склав близько 15,6 млрд. євро без урахування коштів, виділених ЄС на проекти в цій країні.
Щорічні платежі Франції зростуть на 1,2 млрд. (нині її внесок становить від 5 до 6 млрд. євро), Італії – на мільярд.
У Брюсселі тривають дискусії про те, як реагувати на ці зміни: скорочувати витрати або шукати нові можливості для отримання доходів. Можливо, в Брюсселі прийдуть до висновку про скорочення бюджетних витрат або постараються знайти джерела додаткових надходжень в казну.
Вихід королівства з ЄС запланований 29 березня 2019 року о 23:00 за лондонським або о 00:00 за центральноєвропейським часом. Лондон мав намір покинути Євросоюз через два роки після запуску Brexit, але в даний момент уряд вирішив внести поправку до законодавства із зазначенням точного часу
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас