Новий алгоритм в два рази скорочує час 3D-друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий алгоритм в два рази скорочує час 3D-друку

Технології&Авто
585
Дослідники з Мічиганського університету створили новий алгоритм, який може прискорити процес 3D-друку вдвічі без додаткових витрат на обладнання, пише Futurity.
Однією з проблем сучасних 3D-принтерів є вібрація, викликана рухливими деталями. Особливо це стосується легких настільних моделей. І чим швидше працює принтер, тим сильніше вібрація впливає на виріб.
Саме тому 3D-принтери зазвичай працюють дуже повільно, що, в свою чергу, заважає їм завойовувати ширшу аудиторію. Однак вчені вирішили виправити це за допомогою спеціального програмного забезпечення.
«Озброївшись знаннями про динамічну поведінку принтера, наша програма працює на випередження, чекаючи, що принтер буде занадто сильно вібрувати, і відповідним чином коригує свої рухи», – каже Чінедум Оквуір, ад’юнкт-професор машинобудування, керівник дослідницької лабораторії в Мічиганському університеті.
Пояснюючи, як працює алгоритм, він використовує приклад того, хто намагається виголосити промову в великому залі. Щоб його почули в найдальших рядах, цей оратор повинен буде кричати.
Якщо хтось дасть йому мегафон, але оратор все ще продовжує кричати, його голос буде надмірно посилений, і змусить аудиторію втекти із залу. Однак звичайна мова в мегафон буде сприйматися відмінно. «Наше програмне забезпечення схоже на ту людину, яка розуміє, що її голос буде посилений, і реагує на це превентивно», – каже Оквуір.
Вчені сподіваються, що їхнє ПЗ буде інтегроване в 3D-принтери, незалежно від їх розміру. Це дозволить використовувати коригувальну програму, в тому числі на промислові зразки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас