Tencent інвестувала $1 млрд в електромобілі Nio — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tencent інвестувала $1 млрд в електромобілі Nio

Фондовий ринок
510
Найбільший інтернет-провайдер Китаю, компанія Tencent стала основним інвестором китайського стартапу Nio, вклавши понад $1 млрд у виробництво електромобілів.
Шанхайська компанія Nio, заснована підприємцем Вільямом Лі в 2014, раніше називалася NextEV і вже привернула увагу великих інвесторів — зокрема, Hillhouse Capital Group і Sequoia Capital. Навесні вона обіцяла випустити перший серійний електромобіль вже в 2018 році, обігнавши численних вітчизняних конкурентів, причому розробляє його з нуля, а не переробляє з автомобіля з ДВЗ, як роблять більшість китайських фірм.
Перший серійний електромобіль Nio ES8 — семимісцевий SUV — буде готовий в середині грудня і, за словами Лі, матиме більшу кількість функцій, ніж Tesla Model X при більш низькій ціні. Лі вважає Tesla основним своїм конкурентом і збирається до 2020 року вивести на американський ринок автомобілі з автономним управлінням. Допоможе Nio в дослідженнях і маркетингу великий китайський автовиробник Chongqing Changan Automobile.
Крім Tencent, серед інвесторів виявився американський хедж-фонд Lone Pine Capital, китайська інвестиційна фірма CITIC Capital та фондовий менеджер з Шотландії Бейлі Гіффорд. Представники Nio поки що утримуються від коментарів, повідомляє Reuters.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас