Tesla виявилася шкідливішою за бензиновий автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla виявилася шкідливішою за бензиновий автомобіль

Технології&Авто
15944
Дослідження показали, що викиди вуглекислого газу при виробництві потрібної кількості електрики перевищують показники вихлопних газів маленького міського авто.
У середньому електромобілі виявилися чистішими. Але якщо взяти не середній показник, а порівняти конкретні моделі, то перевага може опинитися на боці машини з ДВЗ. Цього разу дослідження провели фахівці Массачусетського технологічного університету.
Американці порівняли три автомобілі різних класів: Tesla Model S, Mitsubishi Mirage (у нас відомий як Colt) і BMW 750 xDrive. За підсумками Теслі не вдалося зайняти перше місце. Показники електромобіля – 226 г/км, великий седан BMW викидає 385 г/км, а невеликий Mitsubishi B-класу — 192 г/км.
Втім, на результати подібних тестів сильно впливає географічне положення, у країні з розвиненою атомною і альтернативною енергетикою електрокар, швидше за все, переможе. Додамо також, що з огляду на розміри, Теслу коректніше порівнювати саме з BMW і в такому випадку вона і в умовах США має перевагу.
Крім того, фахівці з MIT відзначили, що сильної шкоди екології завдає видобуток та утилізація літію, який використовується в більшості батарей електричних машин.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас