Чим обернеться перевірка законності ввезення в Україну автомобілів на литовській реєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим обернеться перевірка законності ввезення в Україну автомобілів на литовській реєстрації

Технології&Авто
3535
Державна фіскальна служба України звернулася до уряду Литви з офіційним запитом щодо автомобілів з литовською реєстрацією, які в даний час незаконно перебувають на території України. Литовська влада відреагувала на цей запит і почала власне розслідування, метою якого є з’ясування законності перебування машин з литовськими номерами в Україні.
Станом на 1 листопада 2017 року, в Україні тільки офіційно перебуває близько 59 тисяч транспортних засобів з литовською реєстрацією, з них 44,6 тисяч заїхало в країну в режимі тимчасового ввезення. Неофіційно ввезених машин набагато більше.
Однак автоексперти не думають, що розслідування литовських митників якимось чином вплине на ситуацію, що склалася. Навряд чи литовська влада буде обтяжувати себе перевірками законності ввезення на територію іншої держави автомобілів, які зареєстровані в Литві. Крім того, напрошується питання, яким чином литовська влада перевірятиме машини, які в даний момент їздять дорогами України.
А ось відстежувати литовські фірми, які займаються незаконним ввезенням автомобілів в Україну, митники зможуть. Зокрема, українські правоохоронці зможуть отримувати від своїх литовських колег інформацію про фіктивні документи, на підставі яких авто пересувається по Україні. А це вже може бути підставою для вилучення даного автомобіля.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас