Газпром відкладе будівництво "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром відкладе будівництво "Північного потоку-2"

Енергетика
3047
Початок будівництва трубопроводу Nord Stream 2 буде відкладено через заперечення з боку Данії, яка готує поправки, що закривають для проекту територіальні води країни.
Про це в середу на газовій конференції в Мілані повідомив Пол Коркоран – головний фінансовий директор зареєстрованої в Швейцарії Nord Stream 2 AG, передає Platts.
За його словами, перешкодою для будівництва стане законопроект, який готується парламентом Данії. Він розширить перелік підстав, за якими данський уряд зможе відмовляти в дозволі на будівництво в своїх територіальних водах: до екологічних ризиків додадуться міркування національної безпеки.
Як повідомляє EuroObserver, законопроект підтримують і уряд Данії, і основні опозиційні партії. Він буде прийнятий в листопаді і набере чинності в січні 2018 року.
В цьому випадку доведеться змінювати маршрут. Замість територіальних вод Данії трубу доведеться прокладати в її виключній економічній зоні.
За словами Коркорана, це “стане причиною імовірної відстрочки”, а також “збільшить вартість” проекту.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна спроможність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас