Американські індекси зросли до рекордів у річницю перемоги Трампа на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські індекси зросли до рекордів у річницю перемоги Трампа на виборах

Фондовий ринок
165
Основні американські фондові індекси в річницю несподіваної перемоги Дональда Трампа в президентських виборах в США досягли рекордних рівнів на тлі очікування реалізації податкової реформи, свідчать дані торгів.
Промисловий індекс Dow Jones піднявся на 0,03% – до 23563,36 пункту, індекс широкого ринку S&P 500 – на 0,14%, до 2594,38 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ – на 0,32%, до 6789,12 пункту.
Примітно, що за минулий рік основні індекси США зросли на 16-26% на тлі надій інвесторів на позитивні для бізнесу реформи.
Минулого тижня члени Республіканської партії США в палаті представників конгресу поширили пропозиції щодо реформи, ключовим пунктом якої є зниження ставки оподаткування на прибуток корпорацій до 20% з нинішніх 35%. Крім того, прийнято зміни в оподаткуванні фізичних осіб. Замість чинної шкали з семи категорій прогресивного прибуткового податку запропоновано всього три категорії оподаткування в залежності від доходу: 12%, 25% і 35%. Тим часом в деяких ЗМІ з’явилися повідомлення, що в рамках реформи зниження ставки на прибуток корпорацій у країні може бути відкладено на рік.
За прогнозом Бюджетного управління конгресу США, податкова реформа, яку пропонують провести республіканці, призведе до збільшення бюджетного дефіциту в країні на 1,7 трильйона доларів за 10 років.
“Ми все ще в ситуації, коли стежимо на кожною дрібницею, що стосується ймовірності проведення податкової реформи. Думаю, ця тема буде основною в найближчі тижні”, – наводить агентство MarketWatch слова директора з торгівлі Wedbush Securities Яна Вінера (Ian Winer).
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас