Боголюбов вимагає повернути йому гроші, втрачені в ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боголюбов вимагає повернути йому гроші, втрачені в ПриватБанку

Фондовий ринок
2257
Колишній співвласник “Приватбанку” Геннадій Боголюбов вимагає від уряду України повернення втрачених коштів у банку.
Про це йдеться в його повідомленні уряду України від 6 листопада, текст якого мають “Українські новини”.
Боголюбов 6 листопада направив уряду України повідомлення з вимогою компенсації за “незаконну експропріацію” його частки коштів у Приватбанку.
Він не повідомляє загальну суму претензій, при цьому уточнює, що у разі відмови він як громадянин Великобританії звернеться до незалежного третейського суду.
Бізнесмен посилається на двосторонній інвестиційний договір (“БІТ”) між Сполученим Королівством та Україною, спрямований на захист іноземних інвесторів в Україні.
На його думку, Україна вела успішну скоординовану медіакампанію для дестабілізації ситуації з ПриватБанком, після чого послідувала його націоналізація.

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав строк внесення застав щодо пов’язаних кредитів в Приватбанку, проте колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали своїх зобов’язань.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніми власниками “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас