ДФС і Литва почали спільне розслідування законності ввезення автомобілів з литовською реєстрацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС і Литва почали спільне розслідування законності ввезення автомобілів з литовською реєстрацією

Технології&Авто
5181
Державна фіскальна служба (ДФС) і митні органи Литви почали спільне розслідування щодо законності ввезення та використання в Україні автомобілів з литовською реєстрацією.
Про це йдеться в повідомленні ДФС.
“Співпраця між Україною та Литвою в митній сфері розвивається в перспективному напрямку. Ми вдячні литовській стороні за допомогу в реформуванні митних органів України та приведення національного законодавства і практики у відповідність з європейськими стандартами”, – заявив виконуючий обов’язки глави ДФС Мирослав Продан 7 листопада під час зустрічі з генеральним директором Митного департаменту при Міністерстві фінансів Литви Арунасом Адоменасом у Вільнюсі.
Перспективним напрямком подальшої співпраці в.о. глави ДФС визначив участь України в єдиному режимі транзиту і приєднання до системи обміну даними про транзит (New Computerised Transit System, NCTS), що є першочерговим питанням переходу України до європейських митних правил.
Продан також зазначив, що введення NCTS матиме низку переваг: не буде необхідності в декларуванні експортних товарів на кордоні з ЄС, з’явиться можливість обміну інформацією про товари, переміщені через спільний кордон України та країн – членів ЄС, а митні процедури стануть простішими, що збільшить товарооборот.
Крім того, українські та литовські митники домовилися вдосконалити співпрацю та обмін досвідом у сфері попередження митних правопорушень, боротьби з контрабандою, протидії незаконному обігу підакцизних товарів.
Повідомляється, що Литва за запитом української сторони почала розслідування щодо законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литовської Республіки.
Станом на 1 листопада поточного року, на митній території України перебуває понад 59 тис. транспортних засобів з литовською реєстрацією, більша частина яких (44,6 тис.) – перебуває в режимі тимчасового ввезення.
На початку серпня Державна фіскальна служба повідомила, що в Україні незаконно перебуває 52,2 тис. автомобілів з іноземними номерами.
Станом на початок вересня в Україні незаконно перебуває 63,9 тис. автомобілів з іноземними номерами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас