Deutsche Bank може скоротити тисячі робочих місць для зниження витрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank може скоротити тисячі робочих місць для зниження витрат

Фондовий ринок
342
Найбільший німецький банк Deutsche Bank може скоротити десятки тисяч робочих місць завдяки впровадженню нових технологій з метою зниження витрат, пише видання Financial Times з посиланням на головного виконавчого директора Deutsche Bank Джона Крайана (John Cryan).
“У нас працюють 97 тисяч осіб. Штат більшості наших великих конкурентів приблизно вдвічі менший”, – сказав Крайан в інтерв’ю виданню, натякнувши таким чином, що банк може скоротити до половини штату. Він висловив думку, що число робочих місць в Deutsche Bank в підрозділах з обслуговування клієнтів і в бек-офісі перевищує необхідну кількість.
“Зараз у кожного банку величезний штат людей, які роблять одну і ту ж роботу. Це зовсім не джерело конкурентних переваг”, – зазначив глава Deutsche Bank.
Наприкінці 2015 року Deutsche Bank оголосив про п’ятирічний план реструктуризації, в рамках якого пообіцяв скоротити від 4 тисяч до 9 тисяч робочих місць.
Глава німецького банку уточнив, що скорочення штату можна буде дозволити за рахунок використання технологій з метою підвищення ефективності банківських процесів. “Нам доводиться робити занадто багато операцій вручну, що підвищує ймовірність помилок і робить роботу неефективною. Є безліч можливостей машинного навчання і механізації, які ми можемо застосовувати”, – додав Крайан.
Чистий прибуток Deutsche Bank за третій квартал 2017 року склав 649 мільйонів євро, що в 2,3 рази вище показника аналогічного кварталу 2016 року. Виручка банку, однак, зменшилася на 10% в річному вираженні – до 6,776 мільярда євро. Аналітики чекали значення чистого прибутку на рівні 253 мільйонів євро, а виручки – на позначці 6,84 мільярда євро.
Deutsche Bank був заснований в 1870 році.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас