У Саудівській Аравії хочуть вилучити активи на $800 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саудівській Аравії хочуть вилучити активи на $800 млрд

Світ
1127
Саудівська влада може конфіскувати до $800 млрд готівкою і у вигляді різних активів у рамках кампанії по боротьбі з корупцією, в якій запідозрили членів королівської сім’ї і міністрів.
Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на обізнані з ситуацією джерела.
За даними джерел газети, у вихідні було затримано більше 60 принців, чиновників та інших впливових саудитів. Раніше Центральний банк Саудівської Аравії заморозив банкові рахунки фігурантів справ про корупцію, передає РБК.
«Вони вважають, що можуть отримати від цих людей від 2 до 3 трлн ріалів. Це число, про яке вони говорять», – повідомило джерело.
Більша частина цих грошей зберігається за кордоном, що може ускладнити процес їх вилучення. Але навіть їх частина, за оцінкою WSJ, може допомогти фінансовому становищу саудитів.
Тривалий період низьких цін на нафту змусив країну позичати гроші і витрачати кошти з резервного фонду, який з 2014 року скоротився з $730 млрд до $487 млрд в серпні 2017 року.
Раніше король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про створення верховного комітету по боротьбі з корупцією під головуванням принца-наступника з метою покласти край зловживанням у владі.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас