АМКУ оштрафував заправки через зростання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував заправки через зростання цін на бензин

Енергетика
1470
Територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) в Харківській області оштрафувало операторів роздрібної торгівлі скрапленим газом за узгоджені дії на ринку. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Так, за результатами розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції територіальне відділення АМКУ встановило, що оператори паливного ринку області “вчинили дії, які полягають в схожому підвищенні роздрібних цін на скраплений газ на АЗС за рахунок збільшення торговельної надбавки”.
У територіальному відділенні повідомляють, що дії компаній були порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим частиною третьою статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які можуть призвести до обмеження конкуренції, в той час, коли аналіз ситуації на ринку товару спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій.
В результаті були оштрафовані компанії: “Фірма “Крафт”, “Ніколь”, “Татнефть-АЗС-Україна”, “Белком”, “Род-Ник”, “Стейт Оіл”, “Брент Ойл”, “Укргазвидобування”, “Схід Нафта”, “Альянс-2004”, “Фірма “Лілія”, “Маршал”, “Илантий”, “Харківрегіонгаз”, “Промагросервіс”, “Авто Газ”, а також фізичні особи підприємці: Третьяков А. П., Тринов С. П., Чубабрії А.Г., Кисіль В.М., Волков В. Г., Фуніков В.Є.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас