Безкоштовний конфіскат: хто може отримати авто і квартири від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовний конфіскат: хто може отримати авто і квартири від держави

Казна та Політика
2821
В Україні існує механізм безоплатної передачі майна, але він стосується не всіх арештованих активів. Про це розповів генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов, повідомляє “Сьогодні”.
За його словами, процедура отримання, наприклад, митного конфіскату, прописана в постановах Кабінету міністрів.
“На сьогоднішній день існує певний список установ і організацій, які можуть претендувати на таке майно. Це державні установи, військові частини і формування, різноманітні соціальні заклади, дитячі будинки та благодійні організації. Для всіх цих категорій можна подивитися перелік майна, яке виставляється в розділі “безкоштовна передача”, – зазначив Вишньов.
Як пояснив голова СЕТАМ, заявки на таке отримання майна розглядає спеціальна комісія, до складу якої входять представники Державної виконавчої служби, Державної фіскальної служби (ДФС), органів місцевого самоврядування.
“Вони вирішують, кому буде передано майно. Але це не так, що віддається майно – і роби з ним що хочеш. На це майно розраховані митні платежі. І якщо приймається рішення щодо подальшого відчуження, то буде необхідно сплатити усі нараховані податки. Іноді ці суми перевищують ринкову вартість, наприклад, автомобіля, який продається”, – розповів Вишньов.
При цьому на таке майно можуть претендувати і дитячі будинки сімейного типу. На їхню користь виставляється, зокрема, нерухомість, однак випадків передачі землі ще не було.
Всього за 2016-2017 рр соціальні установи отримали безкоштовно понад 30 тис. одиниць майна, з яких приблизно 1 тис. – автомобілі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас