Туреччина має намір випускати власні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина має намір випускати власні автомобілі

Технології&Авто
1068
У Туреччині п’ять місцевих компаній в рамках проекту «Automobile of Turkey» об’єдналися в одну промислово-фінансову групу, щоб випускати автомобілі під власним турецьким брендом. Ініціатором є президент Туреччини Реджеп Ердоган.
У Туреччині щорічно продається понад 1 млн. нових автомобілів. Для багатьох автовиробників ринок цієї країни дуже важливий. Багато компаній (Renault, Hyundai, Honda, Toyota, і Fiat) мають у Туреччині свої власні заводи.
У цій країні вже намагалися робити власні автомобілі, але поки що не дуже успішно. Згадайте турецький суперкар Onuk Sazan, який був показаний ще в 2009 році. Рекламували його дуже багато, але нічого істотного з нього не вийшло.
Однак, схоже, Туреччина все ж таки не залишиться без автомобіля під власним брендом. За ініціативою Реджепа Ердогана п’ять турецьких компаній об’єдналися в одну групу, щоб розробити й випускати власні автомобілі. Який це буде бренд – ми не знаємо, але цей проект має назву «Automobile of Turkey». Можливо, під цим брендом і будуть продаватися турецькі машини.
Очікується, що в рамках проекту «Automobile of Turkey» перший концепт покажуть в 2019 році, а його серійне виробництво почнеться в 2021 році. Це має бути електромобіль.
На перший погляд здається, що перед турецькими компаніями поставлено дуже важке завдання. Однак, слід врахувати, що проект турецького автомобільного бренду підтримує уряд Туреччини. Це означає, що компанії, що ввійшли в «Automobile of Turkey», отримають не тільки моральну, а й фінансову підтримку. А потенціал у турецьких компаній дуже високий. Так, Туреччина є одним з найбільших постачальників в Європу автозапчастин.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас