У Саудівській Аравії заморозять 33 млрд доларів у затриманих чиновників, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саудівській Аравії заморозять 33 млрд доларів у затриманих чиновників, - Bloomberg

Світ
470
Центробанк Саудівської Аравії доручив кредитним організаціям заморозити рахунки на 33 млрд доларів десятків чиновників і бізнесменів, які раніше були затримані за підозрою в корупції.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на три джерела, знайомі із ситуацією. Повідомляється, що Центробанк підготував список із сотні кредиторів, чиї рахунки також незабаром повинні бути заморожені.
Як відомо, 4 листопада король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про боротьбу з корупцією і створення верховного комітету по боротьбі з нею на чолі з наслідним принцом.
Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії затримали 11 членів королівської сім’ї, а також десятки чиновників і бізнесменів, серед яких чинні і колишні міністри. Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розкраданні та інших злочинах.
Так, проти племінника короля Саудівської Аравії, мільярдера аль-Валіда ібн Талала висунуті звинувачення у відмиванні грошей, хабарництві і вимаганні грошей у чиновників. Зазначено, що звільнений з посади голови Міністерства національної гвардії принц Мітаб бен Абдалла звинувачується в розтраті, найманні “мертвих душ”, передачі держконтрактів власним компаніям, серед яких називають угоду на 10 млрд доларів на постачання рацій і бронежилетів, колишній міністр фінансів Ібрагім аль-Ассаф звинувачується в розтраті при розширенні Великої мечеті Мекки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас