Китай обігнав Британію у рейтингу найбільш інноваційних країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обігнав Британію у рейтингу найбільш інноваційних країн

Технології&Авто
297
Компанія Clarivate Analytics спільно з Китайською академією наук опублікувала щорічний рейтинг «успішності» країн у різних наукових областях Research Fronts 2017 (китайською). Згідно з дослідженням, Китай обігнав Велику Британію і посів друге місце серед найбільш інноваційних держав після США, пише China Daily.
Індекс відстежує успіхи топ-20 найбільш інноваційних країн у 143 галузях науки, які зібрані в десять основних категорій. Внесок країни оцінюється за кількістю наукових публікацій та цитувань. Очолює індекс США (281,1 пункту), Китай вперше зайняв друге місце (118,8), а за ним слідують Велика Британія (96,9) і Німеччина (91).
Бай Чунлі, президент Китайської академії наук, заявив, що науковий розвиток Китаю «увійшов у нову еру з акцентом на прорив у фундаментальних наукових дослідженнях».
США займає перше місце у восьми дисциплінах — від фізики до біології. Китай лідирує у двох — матеріальній науці та комп’ютерній техніці. У субкатегоріях США лідери 86 галузях, Китай — в 25, а Велика Британія і Німеччина — у п’яти (кожна).
У категорії наук про довкілля Китай піднявся на друге місце, завдяки активним дослідженням механізму формування смогу, каже Ленг Фухай, дослідник з Інституту науки і розвитку.
Протягом останніх п’яти років Китай підготував 662 наукові доповіді, в тому числі 22 дуже впливові роботи в галузі фундаментальних наук, говорить Ленг. Це втричі більше, ніж у США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас