Одеситку за "єврономери" оштрафували на 3 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеситку за "єврономери" оштрафували на 3 мільйони

Кримінал
2544
В Одесі з мешканки міста стягнули рекордний штраф в 3 мільйони гривень за використання литовських транзитних номерів на території України.
Про це повідомляє “Думська”.
Відповідне рішення ухвалив Приморський районний суд Одеси, який визнав законною постанову Одеської митниці, що оштрафувала водія Cadillac Escalade 2007 року випуску за порушення умов транзиту через митну територію України.
У свою чергу, адвокат жінки Назар Ужвій має намір подати апеляційну скаргу і підкреслив, що штраф був накладений попереднім керівництвом митниці: “Це та сама команда реформаторів, яка зараз мітингує в Києві”.
Як з’ясувалося, одеситка використовувала автомобіль, зареєстрований на литовську фірму, який був ввезений в Україну в митному режимі “транзит”, який можна використовувати не більше 10 діб.
Одеситка, як і більшість “євробляхерів”, на думку митниці, здійснила порушення статті 485 Митного кодексу — “дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів”.
Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі 300% від несплачених платежів, у тому числі мита, акцизного податку та податку на додану вартість, які в даному випадку і склали 3 мільйони гривень.
За матеріалами:
Думская.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас