Влада Ірану має намір легалізувати біткоїн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Ірану має намір легалізувати біткоїн

Фінтех і Картки
269
Іранський уряд має намір легалізувати біткоїн як законний платіжний засіб на території країни. Про це повідомляє Cryptocoinsnews з посиланням на місцеві джерела.
Міністр інформаційних і комунікаційних технологій Ірану Хосейн Амір Давайе в інтерв’ю газеті “Shargh” заявив про наміри відомства підготувати країну для легалізації біткоїна як валюти.
«Міністерство вже провело низку досліджень для підготовки інфраструктури використання біткоїна всередині країни», — заявив голова відомства.
Підкресливши, що криптовалюти мають економічний та інфраструктурний потенціал, міністр визнав, що легалізація цифрових валют буде відповідати інтересам іранської держави.
«Наше відомство займається технологічним розвитком країни, тому ми дуже серйозно ставимося до підготовки інфраструктури для нової валюти», — додав він.
На тлі санкцій проти Ірану, введених США та іншими західними країнами, влада країни прагне знизити свою залежність від долара, фіатних грошей і глобальної економічної системи за рахунок розвитку нових технологій.
«Ми укладаємо угоди з відповідними організаціям для якомога швидшої розробки інфраструктури», — заявив міністр.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас