У Китаї заборонили дизельне пальне з високим вмістом сірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заборонили дизельне пальне з високим вмістом сірки

Світ
363
Таке пальне в основному використовується для моторних човнів, кораблів, а також різної сільгосптехніки. Тепер китайським компаніям, у яких залишилися запаси дизелю з вмістом сірки вище 10 частин на мільйон (ppm), доведеться вивозити їх з країни і продавати за кордоном, повідомляє Reuters.
У Китаї стала чинною заборона на дизельне пальне з високим вмістом сірки. В основному його використовують для кораблів і тракторів через дешевизну такого пального. Китайська влада пішла на жорсткі заходи через те, що рівень забруднення навколишнього середовища перевищив всі допустимі норми.
Особливо гостро це питання стоїть перед початком опалювального сезону, який в Китаї традиційно забезпечують вугільні теплоелектростанції. Тепер компаніям, у яких залишилися запаси високосірчистого дизелю, доведеться вивозити їх із країни і продавати за кордоном.
Головним завданням держави буде контроль за виконанням нового закону безпосередньо на заправних станціях. Інспектори з якості пального проводитимуть рейди і експертизи дизпального на випадок, якщо хтось захоче видати шкідливу продукцію за дозволену національним стандартом норму. Набагато складніше буде контролювати маленькі рибальські човни, які часто працюють на пальному з вмістом сірки 500 ppm.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас